Oppstart k3
kapittel 7

Markedsaktiviteter

I tillegg til våre faste markedsaktiviteter og arrangementer, har vi i 2023 lansert nye nettsider og nytt Trygg skolevei-materiell. Oppstart av ny kontrakt i Kongsberg og midtfylket har også preget aktivitetene våre, blant annet med en miniturné med splitter nye elbusser.

Ny nettside


Nye nettsider

Høsten 2023 lanserte vi en ny og oppgradert versjon av nettsiden. Dette ble gjort blant annet for å kunne imøtekomme nye krav til tilgjengelighet.

Den nye siden har i tillegg fått samme stil som den nye profilen vår, og er forenklet for å gjøre det lettere å navigere på siden. Det er gjort forbedringer i reiseplanleggeren, der vi blant annet har fått inn billettpriser, og det er lagt til nytt innhold på skoleskyssiden. Nettsiden er nå også tilgjengelig på engelsk.

Faste kampanjer

Faste kampanjer

Gjennom året har vi flere faste kampanjeperioder med informasjon om rutetider, deriblant påske, sommer og høst.

Badetips

Turtips

På nettsiden og sosiale medier har vi aktivt gått ut med tips til hvordan man enkelt kan komme seg rundt om i Buskerud med bussen. Vi har kjørt kampanjer blant annet i vinterferien og sommerferien om hvordan man kan komme seg med bussen til henholdsvis skiløypa og til badesteder.

Skisprint

Skisprint i Drammen

Under barneskirennet i Drammen sentrum hadde vi et eget varmetelt med tegnekonkurranse og utdeling av varm saft, kakao og oppskjært frukt. Bamse Brakar-maskoten var med og underholdt mens barna ventet på sin tur i løypa.

Dette har blitt et populært tilbud under skirennet, og teltet er omtrent alltid fullt av tegneglade barn.

Vikersund

Vikersund

Brakar har i flere år vært til stede under hoppkonkurransen i Vikersund i mars, og i år var intet unntak. Brakar har egen lounge i bakken, med mulighet for å sette seg ned, lade telefonen og få noe enkelt å drikke og spise. Vi hadde med oss Bamse Brakar-maskotene våre, som er veldig populære blant barna.

Vi kjørte også ekstra avganger på linje 100 og 101 fra Drammen og Hønefoss, samt ekstra buss fra Kongsberg.

K3 andersnatten

Lansering av elbusser i Kongsberg og midtfylket

I forbindelse med oppstart av ny kontrakt i Kongsberg og midtfylket, reiste vi rundt på en miniturné i juni for å vise frem de nye elbussene. Vi hadde stand i Hokksund, Åmot, Kongsberg og Vikersund der vi hadde konkurranse, delte ut saft og boller og informerte om bussene. Publikum fikk også mulighet til å gå inn i bussene for en kikk.

Det ble også laget en film for å profilere de nye bussene, fra rundt om i dette kontraktsområde.

Gullbillett

Vi laget fire gullbilletter som vi gjemte under setene på fire av linjene som kjører i dette området. De som fant gullbilletten vant en årsbillett i premie.

Gullbillett
Elvefestival jazz

Kongsbergjazzen

Under Kongsbergjazzen i juli, satte Brakar som vanlig opp ekstra avganger til og fra Kongsberg på linje 401, 420, 430 og Brakar Fleks.

Elvefestivalen i Drammen

Som tidligere år, satte Brakar opp ekstra nattbussavganger i forbindelse med elvefestivalen i Drammen i august. I tillegg til de vanlige nattbussene til Fjell, Kniveåsen, Konnerud og Mjøndalen, kjørte vi også nattbuss på linje 71 til Lierskogen, på linje 101 til Vikersund og på linje 91 til Svelvik.

Vi kjørte også gratis sykkeltaxi i sentrum på lørdagen.

Trygg skole

Trygg skolevei

Hver dag reiser rundt 10 000 barn med skolebuss i Buskerud, og hvert år er det nye seksåringer som skal begynne å reise med buss. Brakar har over flere år distribuert en enkel trykksak til skolene om trygg skolevei, som blir delt ut til alle 1. og 2. klassinger. Hensikten med materiellet er å gi foreldre og lærere konkrete situasjoner de kan gå gjennom sammen med barna som skal ta buss til skolen.

I 2023 oppdaterte vi dette materiellet med et nytt univers av animerte dyr som forteller om de viktigste bussreglene for skolebarn. Det ble også laget en animasjonsfilm som sammen med det trykte materiellet ble distribuert til alle barneskolene i fylket. Det nye materiellet ble sendt ut i forbindelse med skolestart og ble tatt godt imot.

This-is-how-we-roll

This is how we roll

Mangfoldkampanjen som vi lanserte i 2022 etter oppdrag fra tidligere fylkesråd Tonje Brenna, ble også brukt i 2023.

Kampanjen tar utgangspunkt i ekte personer og ekte historier som alle har opplevd ulike former for hets og trakassering på bussen, og målet er at bussen skal være et trygt sted for alle.

Produktkampanje

Produktkampanje

Vi fortsatte også produktkampanjen fra 2022, for å synliggjøre alle billettproduktene våre med et overordnet mål om å få flere til å ta buss. Kampanjen har vært kjørt på nett, i sosiale medier, i trykte medier, på buss og kino.

Gjenbrukskalender

Gjenbrukskalender

Vi i Brakar er opptatt av miljø og gjenbruk, og tok dette med oss inn i vår digitale adventskalender i desember. Det var i 2022 vi første gang kjørte gjenbrukskalenderen, der dagens luke bestod av en forundringspose med uavhentede ting fra hittegods. Denne kalenderen var veldig populær, så vi gjentok premisset i 2023. I dagens luker benyttet vi anledning til å minne om blant annet bussvettregler og andre reiserelaterte tips.